Nu är det dags att visa min bil det är en Volvo 242 GT 1979 med ca. 5000 mil på mätaren. Det enda som har hänt med bilen sedan den var ny är att olja och filter bytts TVÅ gånger.
Bilen togs i bruk första gången sommaren 1979 för att sedan säljas 1980 med ungefär 2000 mil på mätaren, till en person som endast använde bilen under somrarna. Bilen var igång till 1983 och var avställd 1984 och 1985 för att ställas på igen och enbart köras till besiktningen 1987, bilen ställdes åtar av och är fortfarande avställd. Bilen har nu gått endast ca. 5000 mil.
Ägaren köpte en schäferhund och behövde en kombibil, bilen därav inte i bruk igen, utan blev undanstoppad i garaget och vädrades någon gång då och då till grannen och sedan in i garaget igen.

Det som gjordes med bilen när den användes, var att köpa ställbara speglar inifrån, montera nya JP-fälgar med kromad hjulmuttrar (originalet finns kvar). En Handic polisradio, stereo med bandare, två diskanter, två dörrhögtalare och två högtalare i hatthyllan monterades. Dimljus i spoilern fram, Volvo emblem i handtagen, nyckskydd med Volvo logga och Vindavvisare på dörrarna monterades också.

Jag har plockat ut hela inredningen och värmepaketet fick nämligen byta cellpaketet pga. att det ärjat sönder. Soltorkat alla mattor och isoleringsmattor. Satt tillbaka hela inredningen igen. Tog bort polisradion, Rökning förbjuden dekalen, diskanterna, gubbljusen i bakrutan, högtalarna i hatthyllan, radion, dimljus under stötfångaren.

I stället satt jag dit en Volvo 4 Mikro-processor Radio och NOS Original Högtalare i Hatthyllan.